2008-12-19 13:19:13• hírek • Szatmár.ro

Csökkentik a létszámot

Több megyénkbeli szakiskolában fogják csökkenteni a helyek számát a következő iskolai évtől - tájékoztatta lapunkat Kónya László főtanfelügyelő-helyettes.

 

December elején került sor arra a megbeszélésre melyen heves vita alakult ki a jövő évi beiskolázási tervet illetően. A megbeszélés előtt az egyes tanintézményeknek el kellett készíteniük a következő év beiskolázási tervét, szem előtt tartva, hogy mivel a jövő évben 300-al kevesebb diák fejezi be az általános iskolát, csökkenteni kell a helyek számát. Az iskolák mindegyike az előző évivel azonos létszámot jósolt,  így nem tudtak közös nevezőre jutni, hogy melyik iskolában kellene lefaragni a helyek számából.

Arról is szó volt, hogy amennyiben nem sikerül megeggyezniük, központilag fogják eldönteni, hogy melyik iskolában lesz létszámcsökkentés. Végül sikerült helyileg megoldást találni a problémára, így ősztől több Szatmár megyei szakiskolában kevesebb osztály indul majd mint az idén. A létszámcsökkentés egyaránt érint városi és vidéki szakiskolákat, úgy mint a szatmárnémeti Ion I. C. Bratianu Iskolaközpontot, a Gheroghe Dragos Gazdasági Iskolaközpontot, valamint a tarsolci, mikolai, lázári, halmi, szamoskrassói és az érendrédi szakiskolát - magyarázta Kónya.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: